Kenneln ligger i Börstig mellan Falköping och Ulricehamn i Västra Götaland, första kullen föddes 2004. Hundarna är min hobby och mitt stora intresse i kombination med jakt. Till vardags arbetar jag på ett stort möbelföretag.

Hundarna är en del av familjen, vi är ofta ute i skog och mark på härliga promenader. Emellanåt åker vi på utställningar. Hundarna tränas eller tävlar när det är säsong i spår, apportering och/eller fältarbete. När de är mogna för uppgiften används några av dem i eftersök & jakt. Vad det blir är utifrån hundens individuella potential. Periodvis har vi tränat bruks. Ofta blir det mys i soffan, den är alla våra hundars älsklingsplats i huset.

Har haft hund sen 1985, det började med Flat Coated Retrivers. Min senaste (förhoppningsvis inte sista) Flat: Fanny gick bort 2007 så nu har vi endast Springer Spaniels. Vår första springer som kom till oss var Sippan, hon föddes 1999 och var med oss i tolv år.

Ett starkt intresse för rasen och viljan att föra dess underbara egenskaper vidare har gjort att det har blivit ett naturligt steg att vidareutveckla hundintresset och kunskaperna till att bedriva avelsverksamhet. Uppfödningen bedrivs i liten skala i genuin hemmiljö.

Målet med kenneln är att föda upp sunda, trevliga, snygga och rastypiska allround hundar av hög kvalite´utifrån rasstandarden. Har gått Springerklubbens uppfödar-
utbildning.

 

Kontakt:

Allan Grimling Mobil: 0703-611599